Pasfoto eisen paspoort

Voor het Nederlandse paspoort zijn er eisen gesteld aan de pasfoto die gebruikt wordt in het reisdocument. Een fotograaf van de pasfoto moet zich houden aan een aantal eisen. Hierin spelen fotokwaliteit, achtergrond, gezichtweergave, houding en uitdrukking een belangrijke rol. Alle deze eisen vind je hier.

Mocht u een pasfoto laten maken voor het reisdocument van uw kind, dan zijn er soepelere eisen voor het maken van de pasfoto. Deze eisen zijn hier te vinden.

Om te weten welke eisen er voor u belangrijk zijn op het moment dat u een pasfoto laat maken voor uw paspoort, hier een overzicht:

Hoofddeksel in Paspoort
Op de pasfoto moet uw hoofd onbedekt zijn. Dit betekent dus geen pet, muts of iets dergelijks. Hiervoor zijn wel uitzonderingen gemaakt. Mocht u dit 'hoofddeksel' bijvoorbeeld gebruiken om medische redenen (bij ziekte bijvoorbeeld) of vanuit geloofsovertuiging. De instantie die het paspoort uitgeeft, zal uiteindelijk bepalen of u een uitzondering bent of niet.

Grootte gezicht op foto
Er zijn afmetingen afgesproken mbt de grootte van het gezicht op de foto. Zo mag de afstand van oor tot oor niet grotere afstand dan 20 mm hebben en geen kortere afstand dan 16 mm.